Stelling Boren Zagen Slopen

Contact Slooprobot.nl

Betonsplijt/pers technieken

Stelling Boren Zagen Slopen is  ook gespecialiseerd in het slopen/verwijderen van grote tot zeer grote betonelementen. Het slopen van deze betonelementen kan, onder andere, door ons worden uitgevoerd door het toepassen van betonsplijt/pers technieken.

Werkwijze:
Met behulp van diamant kernboren worden op de vooraf bepaalde slooplijn gaten van 110 of 200mm geboord. Na het boren worden de betonkernen verwijderd en worden perscilinders in de gaten geplaatst welke door middel van een hogedrukpomp (2000 bar) worden bediend.

Door middel van deze betonpersen ontstaat een scheur/opening in het beton van circa 50mm breed, hierdoor zullen alle wapeningsstaven die haaks op de scheur staan gaan vloeien en uiteindelijk breken.

Dit gebeurt vrijwel geluids en trillingsarm.

Voor het berekenen voor de maximaal benodigde perskracht en het aantal benodigde cilinders hanteren wij een formule waarin de treksterktes van alle aanwezige wapeningstaven en het beton word verwerkt, deze formule is tot stand gekomen door de grote ervaring die wij inmiddels hebben opgedaan omtrent de betonsplijt en pers technieken. Hierdoor zijn wij in staat betonobjecten zeer precies te slopen/verwijderen, zonder hierbij schade te veroorzaken aan omliggende constructiedelen.

In hoeveel delen het betonelement zal worden verkleint hangt af van de afvoer mogelijkheid welke bij u op locatie aanwezig is. Moeten de betondelen bijvoorbeeld met een lift worden getransporteerd naar bijvoorbeeld de begane grond, dan zijn de vloer en lift capaciteit van groot belang omtrent de verkleining van het te slopen/verwijderen betonobject.

Indien u meer informatie wilt hebben omtrent onze bovenstaande gespecialiseerde werkzaamheden kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.